Författararkiv: Nuortejaur1

Altangungor till kampanjpris!

2
Jag har kvar två altangungor sedan i fjol, en i omålad furu och en vitlaserad. Pris för den omålade, 2400 kr (ordinarie 2900 kr) och för den vitlaserade 2700 kr (ordinarie 3400 kr). Inklusive kedjor och fästen till gungan men exklusive trapetskrok till taket. Den vitlaserade på bild.

Glöggtillverkning och hantverksmässa

Nu är årets glöggtillverkning på gång. Nytt är att jag i år även kommer att ha blåbärs- och rödvinbärsglögg, förutom den lingonglögg som jag gjorde i fjol och som blev så uppskattad.
Två gånger under hösten kommer dessa att finnas till försäljning, dels nu på lördag den 17:e på IOGT:s hantverksmässa mellan 11-14, samt på skyltsöndagen.
Lingonglögg_liten

Inför a-smällen

Sedan en vecka tillbaka är jag i full gång med tillverkning inför A-smällen. Bland annat har jag gjort dessa söta trädgårdsstorkar som man kan sätta ner i trädgården eller i en plantering på altanen.

Stork

 

Jag kommer även att ta med mig en altangunga, sälja mjukkaka, bullar och ljusstakar. Jag finns vid långsidan mot Coop. Välkomna!

Årets skönaste plats – altangungor under tillverkning!

Nu är jag på gång med tillverkning av gungor igen. I mitt lilla snickeri gör jag dessa gungor i furu/gran. Gungan är 95 cm bred invändigt och rymmer lätt två personer. Den är otroligt skön att sitta i och är rejäl med ett högt ryggstöd. I priset ingår kedjor och fästen. Jag har även en ställning för den som inte har ett tak att hänga den i.

Pris för gunga inklusive fästen och kedjor: 2900 kr.
Pris för vitlaserad gunga inklusive fästen och kedjor: 3400 kr.
Pris för gunga inklusive ställning: 3400 kr.
Gungan kan skickas via Bussgods, prisexempel i fjol för frakt till mellansverige var 500 kr.
Kontakta mig via mail eller telefon.

2

4

 

Julmarknader

I helgen har jag deltagit i två Julmarknader, först i Auktsjaur i den numera nedlagda affären. Vi var ett tiotal försäljare som sålde våra alster, och jag är mycket nöjd över försäljningen. Jag sålde lingonglögg, mjukkaka, saffranswienerbröd och anisbröd. Fantastiskt roligt att få komma till en by – en by som jag dessutom till en fjärdedel härstammar ifrån!

Söndan höll jag till på Medborgarhuset i Arvidsjaur, på årets skyltsöndag. Även här sålde jag samma produkter, endast några flaskor glögg blev kvar. Tack till alla som handlat av mig under dessa båda dagar!

Höstgräs