Kategoriarkiv: Natur

Till minne av pappa

fällfors

Bilden tog jag vid ett mycket speciellt tillfälle. Min pappa var svårt sjuk och jag gick ner till älven där han bodde. Stigen i den täta skogen blev nästan trolsk av kvällsljuset och bilderna alldeles magiska.
Brädorna har jag hämtat från en förfallen koja på pappas (numera min) mark. Så den här tavlan är till dig, pappa.

Fjälltur

image

I går åkte vi upp till Merkenäs för att plocka fjällsyra. Den är otroligt god dom förvälld med lite socker i och grädde till.
image
Så här ser den ut när den är plockad och ligger i grytan för förvällning. Den smakar nästan som rabarber och är rik på vitaminer. Hamster som jag är så älskar jag att ta reda på allt ätbart och frysa in inför vintern.

Stugan

Piteälven

Vi åkte till stugan ett par dagar för att göra lite arbete inför sommaren. Skönt att ha det gjort, då kan man bara slappa och ta det lugnt då man är där. Det blåste lite när vi kom dit men senare på kvällen blev det spegelblankt. Vi åkte ut på älven en sväng och fick ett par firrar som vi stekte dagen efter.

Dimma

Jag kan inte låta bli att vara vaken långt in på nätterna under den ljusa perioden. Speciellt magiskt blir det när dimman stiger från vattnet runt midnatt och när solen är på väg upp.

Sunsetriver

 

Sommaräng

image

Gräset växer rejält nu när det är så varmt. Här kommer vi att slå senare i sommar men först ska det få blomma ut ordentligt. Jag har letat ramar i form av gammalt trävirke idag och passerade ängen på vägen hem. Det var nästan tryckande kvavt och senare hörde jag åskan mullra men det blev bara några droppar regn.

Svanar över sjön

image

Fem svanar kom mot mig när jag var på andra sidan sjön på min paddeltur. Dom svängde sakta när dom fick syn på mig men insåg nog sedan att jag var tämligen ofarlig. Därefter kom dom tillbaka och flög över mitt huvud och in mot myren, trumpetande i kör. Jag såg inte riktigt om det var vuxna fåglar allihopa eller om det var ungar med i flocken också. Hursomhelst var det en fin naturupplevelse!