Kategoriarkiv: Bakning

Julmarknader

I helgen har jag deltagit i två Julmarknader, först i Auktsjaur i den numera nedlagda affären. Vi var ett tiotal försäljare som sålde våra alster, och jag är mycket nöjd över försäljningen. Jag sålde lingonglögg, mjukkaka, saffranswienerbröd och anisbröd. Fantastiskt roligt att få komma till en by – en by som jag dessutom till en fjärdedel härstammar ifrån!

Söndan höll jag till på Medborgarhuset i Arvidsjaur, på årets skyltsöndag. Även här sålde jag samma produkter, endast några flaskor glögg blev kvar. Tack till alla som handlat av mig under dessa båda dagar!

Höstgräs

Lappträskkaka

image

I kväll har jag bakat efter ett gammalt recept som jag fått av min svärmor. Receptet kommer ursprungligen från Lappträsk, och är bakat på rågsikt i stället för vetemjöl. Några få modifieringar och Lappträskkakan är nu född! Smakpanelen, varav en lappträskkakeexpert, gav den fem kavlar av fem möjliga. :)

Storbak

En regnig dag har ägnats åt mjukkakebak. Nu håller jag på att få in snitsen ned bakstenen. Den är otroligt fin och gräddar jämt och snabbt. Brödet blir också jättegott. Trots flera liters deg hann jag inte baka till alla som beställt till leveransen i morgon vilket var synd. Men så otroligt roligt att så många ville köpa!

image

En helt irrelevant bild, men fin ändå då den visar en liten fjällbäck som vi fikade vid i måndags.